Observera att färgerna kan upplevas annorlunda i verkligheten.

-
-
-

Futura 4TG Fasadskivor / 16x455x1818 mm / Anthracite

Modern och innovativ fasadskivor.
Se specifikationer för mer information.

Produktbeskrivning

Tillverkaren Nichiha Corporation har tagit allt det goda från fibercement och utformat en unik klimatskärm, som med fördel kan användas för både bostäder och kommersiella byggnader. Fasadskivorna är ytbehandlade med en slittålig lackering i flera lager. Fasadskivorna är överfalsade på de långa vågräta kanterna – eller på alla fyra sidor – och skapar en torr och tät luftspalt.

Moderna och innovativa: Färger, ytor, monteringar – skapa ett unikt utseende för framtida möjligheter.

Snabb och enkel installation: Med dessa fasadskivor får du en snabb och enkel installation som förkortar monteringstiden. Du sparar värdefull tid i de flesta projekt och sänker kostnaden för fasadskivorna.

Kvalitet

Nichiha Corporation är ett globalt tillverkningsföretag med mer än 13 fabriker i tre länder. Nichiha Corporation har förbundit sig till en hållbar produktion av hög kvalitet och hållbara fasadlösningar. Det är också bevisat att fasaderna fungerar som en mycket effektiv klimatskärm, eftersom skivorna skapar ett tätt och torrt hålrum som samtidigt är bra ventilerat.

Fibercementfasadskivorna är lämpliga för montering på vanliga trä- eller stålkonstruktioner och även för installation av dörrar och fönster. Fasadskivorna monteras med dolda clips och klämmor, som ger en ren och obruten yta.

Fördelar

EX seriens ventilerade fasadsystem omfattar följande.

 • Ett modernt och samtida utseende som gör det möjligt att skapa variationer i byggnadsdesignen.
 • Ett brett sortiment av släta, strukturerade och profilerade ytor i attraktiva färger som uppfyller kundernas olika önskemål.
 • Enkla komponenter och en okomplicerad monteringsteknik säkerställer snabbt och säkert montage.
 • Utvändiga prefabricerade hörn med matchande struktur och kulör bidrar till en snabb och enkel montering och ett elegant slutresultat i hög kvalitet.
 • Aluminiumhörn och H-profiler finns tillgängligt i specialfärger.
 • De flesta modellerna kan även monteras vertikalt.
 • Kontakta oss om du behöver hjälp. Kontakta oss: +46 (0)340-313 00 och sök din återförsäljar i närheten!
  Observera att färgerna kan upplevas annorlunda i verkligheten.

  Produktdata

  Produktserie EX-4TG
  Typ Fasadskivor
  Beskrivning Futura 4TG Anthracite
  Ytbehandling
  Tjocklek 16 mm
  Bredd 455 mm
  Längd
  Effektiv area 455 x 1818 mm
  m²/skivor 0,83
  Kanter
  Vikt/m² 20,70 kg
  Styck/paket 2
  m²/pall ca. 83
  Artikelnr. 92520
  Db-nr.
  Lagervaror? Hösten 2015
  Fästen Dold clips
  Trä/Metall
  EAN-nr.
  Montage
  Garanti
  NichiGuard™ skyddas Nej

  Tekniska specifikationer

  Materialtyp Fibercement
  E-modul 4,5 GPa
  Bredd tolerans +/- 0,50 mm
  Längd tolerans +/- 0,50 mm
  Brand klassificering B-s01, d0
  MK-godkännande
  Brandklass K1-10
  Ladda ner ett PDF-produktblad över fasadpaneler du har valt och skriv ut eller spara det. Databladet kan du sedan använda som specifikation hos någon av våra återförsäljare.
  Produktdatablad (PDF)

  ...

  Kunskap om en värld av möjligheter

  Allt strängare krav på isoleringens tjocklek och mer rationella byggmetoder gör att efterfrågan på lätta fasadbeklädnader ständigt ökar. De lätta fasadbeklädnaderna används som en ventilerad regnskärm utanpå isolerade skelettväggar och betongelement eller som tilläggsisolering på befintliga byggnader. Ett brett produktprogram som ger arkitekten stort spelrum för utformning och färgsättning av fasader. Kvaliteten ger en underhållsfri fasad med en konstruktiv funktion och en estetiskt tilltalande yta som håller under lång tid

  Skelettkonstruktion som yttervägg

  Skelettkonstruktioner av trä och stål används i allt större utsträckning som ytterväggar vid nybyggnation. De byggs på plats eller levereras som prefabricerade väggelement eller rumsmoduler som är färdiga i olika grad.

  Konstruktionsprincip sedd inifrån:

  • 1-2 skivskikt, exempelvis Molan Standardgipsskivor
  • 45 x 45 mm reglar för ledningsdragning
  • 45 mm värmeisolering
  • Ångspärr
  • 220-270 mm bärande skelettkonstruktion
  • 220-270 mm värmeisolering
  • Molan Weather Defence
  • 27 mm avståndslister (ventilerat hålrum)
  • Lätt fasadbeklädnad (regnskärm)
  Ytterväggselement i betong

  Isolering av väggelement i betong sker i allt större utsträckning genom att all värmeisolering placeras på den utvändiga sidan, så att betongen hålls varm och torr. Skelett och värmeisolering kan byggas på plats eller levereras som prefabricerade väggelement som "hakas" fast på betongelementet.

  Konstruktionsprincip sedd inifrån:

  • Väggelement i betong
  • 220-270 mm bärande skelettkonstruktion
  • 220-270 mm värmeisolering
  • Molan Weather Defence
  • 27 mm avståndslister (ventilerat hålrum)
  • Lätt fasadbeklädnad (regnskärm)
  Tilläggsisolering av ytterväggar

  Renovering och tilläggsisolering av befintliga byggnader utgör en stor del av pågående och framtida byggnadsprojekt. Tilläggsisolering av fasader kan vara mer eller mindre komplicerad beroende på hur den befintliga byggnaden ser ut. I de flesta fall gäller den princip som beskrivs under "Ytterväggselement i betong" där skelett och värmeisolering kan byggas på plats eller levereras som prefabricerade väggelement som "hakas" fast på betongelementet.

  Konstruktionsprincip sedd inifrån:

  • Befintlig yttervägg i mursten eller betong
  • 220-270 mm bärande skelettkonstruktion
  • 220-270 mm värmeisolering
  • Molan Weather Defence
  • 27 mm avståndslister (ventilerat hålrum)
  • Lätt fasadbeklädnad (regnskärm)
  Långvarig och innovativ fasadlösning

  Hållbarhet är en naturlig del av Nichihas fibercementprodukter. Produkterna är naturligt miljövänliga. En stor del av innehållet i Nichihas produkter är i första hand träfiber och cement och är därför återvunnet material. Hållbarheten sträcker sig till mer än bara produkternas innehåll. Nichiha har en lång tradition att bevara naturens resurser, men också av att använda de bästa produktionsmetoderna som höjer produkten och minimerar energiförbrukningen, vilket verkar vettigt för vår planet och inte minst för våra kunder.

  Du väljer uttryck
  - vi levererar varan

  Nichiha Design Cement Panel

  Hos Moland och Nichiha ser vi ljust på framtiden. För varje dag som går upptäcker fler och fler fördelarna med Nichihas cementpaneler. När du väl har sett eller använt en produkt från Nichiha kommer du aldrig att vilja använda något annat. Alla dina projekt är unika och du arbetar på olika typer av marknader. Hos Nichiha har vi snygga fasadlösningar som passar de flesta. Våra produkter ger dig möjlighet att visa olika utseenden i metall, block, mursten och trä på kort tid och vi utökar ständigt produkterna för att anpassa dem till framtidens byggnader.

  PlatinumcoatTM

  Ytbehandlingen är starkare än ultraviolett ljus (solen) 

  Platinumbeläggningen innehåller Si-O-bindningar, som har en kombination av energi på 435 kJ/mol i en molekyl. Där ultraviolett ljus har en energi av 410 kJ/mol är Nichias platinumcoatTM överlägset solens ultravioletta ljus, och erbjuder därför en mycket god väderbeständighet som är mycket resistent mot blekning. 

  Kvalitet

  Nichihas cementskivor har genomgått omfattande interna tester   

  Ytbehandlingen har klarat ett japanskt test av 18 000 timmars exponering för väder och vind och sol. Testet utförs i naturliga förhållanden såsom starkt solljus, temperatur och nederbörd. Ytbehandlingen visar en stark överlägsen väderbeständighet mot färgförändringar och behåller utseendet under många år.

  NichiGuardTM

  Nichihas nano-hydrofila beläggning har en självrengörande funktion som tvättar bort orenheter när det regnar och bidrar till att fasaden behåller sitt utseende. Ljusa färger behandlas med NichiGuardTM. Se mer under specifikationer.

  Släpp visionen fri - upplev fördelarna med Nichiha Design Cement Panels

  Nichiha Design Cement Panels kan med fördel användas som fasadbeklädnad till offentliga, kommersiella och privata byggnader. Vårt breda sortiment av ytor och färger i kombination med inspirerande utseenden gör Nichiha Design Cement Panels till det perfekta valet för ditt nästa byggprojekt.
  Oavsett om ditt kommande projekt är en villa, en modern italiensk restaurang eller flervåningshus kanNichiha Design Cement Panels förverkliga din vision med sina stora fördelar och eleganta utseende.

  Unika utseende skapade av en kvalitetsprodukt

  Fibercementprodukterna i EX series har levererats till många kommersiella byggnader under de senaste årtiondena. Fibercement är ett mångsidigt och miljömässigt hållbart material med hög prestanda som passar utmärkt på såväl bostäder som kommersiella byggnader. Låt dig imponeras av de många olika och mycket varierande utseenden som produkterna i Nichiha Design Cement Panels erbjuder. Fördelarna kommer rent av att förbluffa dig.

  Fasadskivor som öppnar nya möjligheter

  Nichiha Design Cement Panels är lika mångsidig och attraktiv som den är hållbar. Fibercement har i årtionden haft en framträdande ställning på marknaden. Tillverkaren Nichiha Corporation har tagit fasta på alla fördelar med fibercement och utvecklat ett ventilerat fasadsystem som är helt unikt. I kombination med vår tidsbesparande montering med EX-clips ger Nichiha Design Cement Panels dig möjlighet att fullt ut utnyttja fibercementens oanade möjligheter.

  Fördelar

  Nichiha Design Cement Panels ventilerade fasadsystem omfattar följande: 

  • Ett modernt och samtida utseende som gör det möjligt att skapa variationer i byggnadsdesignen. 
  • I detalj utarbetat fasadsystem gör byggprocessen snabbare, minskar tillsynskraven och arbetstiden på byggplatsen samt minimerar riskerna för leveransförseningar. 
  • På fabriken har de färdiga fasadskivorna genomgått en kvalitetskontroll som syftar till att säkerställa hög kundtillfredsställelse och färre reklamationer. 
  • Ett brett sortiment av släta, strukturerade och profilerade ytor i attraktiva färger som uppfyller kundernas olika önskemål. 
  • Fasaderna skyddas av NichiGuardTM som har en smutsavvisande och självrengörande funktion. Kiselpartiklar i NichiGuardTM drar till sig vatten från atmosfären och bildar ett tunt molekylärt skikt som förhindrar att luftburna föroreningar når själva fasadytan. När regnvattnet rinner ned längs väggarna sköljs orenheter bort.
  • En kostnadseffektiv lösning som är mycket lämplig att montera på underkonstruktion av trä- eller MolaVent ventilerad stålläkt. 
  • Enkla komponenter och en okomplicerad monteringsteknik säkerställer snabbt och säkert montage. 
  • Utvändiga prefabricerade hörn med matchande struktur och kulör bidrar till en snabb och enkel montering och ett elegant slutresultat i hög kvalitet. 
  • Aluminiumhörn och H-profiler finns tillgängligt i specialfärger. 

  Kombinationen av en kvalitetsprodukt och systemets genomtänkta detaljer resulterar i ett unikt ventilerat fasadsystem med enastående elegant finish – utan synliga skruvar eller öppna horisontella skarvar.

  En lösning med stora fördelar

  Med Nichiha Design Cement Panels fasadesystem är möjligheterna i det närmaste obegränsade. 

  • Unikt ventilerat fasadsystem med dold infästning tack vare patenterade EX-clips. 
  • Inga öppna horisontella skarvar tack vara den unika passformen av de spontade långsidorna. På detta sätt skyddas ytterväggen mot fukt och regn och undviks problem med smuts och insekter i jämförelse med traditionella skivfasader. 
  • Monteringssystem som spar upp till 50 % av monteringstiden och minimerar fel. 
  • Fasadsystemet med dolda clips och utan synliga fasadskruvar ger ett rent och sammanhängande utseende. 
  • En hållbar cementbaserad fasadpanel: minimerar risken för svamp, bakterier, skadedjur eller delaminering. 
  • Fasadskivorna kan monteras på träreglar eller MolaVent ventilerad stålläkt. 
  • Skivorna måste monteras enligt instruktionerna för att önskad effekt ska uppnås.

  Kontakta oss

  Moland Byggvaror AB
  Box 201 - SE-311 23 Falkenberg

  Tel: +46 (0)340-313 00
  Fax: +46 (0)340-313 01

  EX och EX-4TG fasader

  Låta dig inspireras i galleriet! Eller hitta fasaden som passar dig.

  Välj fasad
  Produktserie
  Storlek
   
  Se alla
   

  [MISSING TEXT]

  Den begärda produkten är inte tillgänglig.

  Det kan vara ur produktion eller ersättas med en annan produkt. Å andra sidan har vi ett stort utbud av andra produkter som vi hoppas kommer att uppfylla dina önskemål.

  Vi ber om ursäkt för eventuella besvär.